Regler og ansvar

For å sikre at alle får en god opplevelse er det viktig at både leier og utleier følger våre regler for privat bilutleie.

Du finner flere detaljer i GoMore's vilkår for privat bilutleie.


Sjekke leietakers opplysninger

Leietaker skal selv hente bilen. Utleier skal kontrollere ID, førekortnummer og at sjåføren(e) er minst 23 år gamle og har hatt førerkort i minst 3 år.

Leiekontrakt

Leiekontrakten ligger i app'en og skal signeres av både utleier og leietaker ved leiens start og slutt. Den brukes til å dokumentere bilens stand, drivstoffnivå og kilometerstand.

Klargjøring av bilen

Utleier bør sørge for å ha en fysisk utgave av informasjonsheftet i bilen. Det inneholder informasjon om hva en skal gjøre ved uhell og utleiers kontaktinformasjon.

Leier

Utleier skal avlyse leieavtalen dersom leietaker ikke er i stand til å kjøre, ikke oppfyller alders- eller førerkortkrav eller er en annen person enn oppgitt.

Røyking og dyr

Røyking er ikke tillat i bilen under utleie. Dyr er kun tillatt etter avtale med utleier.

Angrerett

Hvis du angrer på en utleieavtale du har gjort, annullerer du bookingen via din leieoversikt på GoMore. Leier kan avlyse opptil 3 timer før utleieperiodens start.

Henting

Hvis bilen ikke stemmer overens med beskrivelsen på gomore.no, kan leietaker avlyse avtalen.

Tilbakelevering

Utleier må sjekke at bilen avleveres i samme stand som ved overlevering. Dersom bilen er skadet er det utleiers ansvar å notere skaden i leiekontrakten og å innhente underskrift fra leietaker.

Km. stand & drivstoff

Bilens kilometerstand og drivstoff mål skal noteres i leiekontrakten ved leiestart og -slutt. Bilen skal tilbakeleveres med samme drivstoffnivå som da den ble hentet. Om den ikke har det vil ekstra kostnader automatisk bli trukket fra leietakers betalingskort basert på informasjonen som ble avtalt i leiekontrakten i appen.

Drivstofftype.

Leietaker er ansvarlig for å fylle riktig drivstoff på bilen.

Feil på bilen

Ved feil på bilen skal leietaker stoppe og kontakte veihjelp eller GoMore.

Bøter

P-bøter, fartsbøter, bomavgifter og lignende som bilen mottar i leieperioden skal betales av leier.


Sånn er reglene! Først og fremst er det viktig å være forsiktig med hverandres ting.

Nettleseren din er foreldet

Oppdatér nettleseren din for å få en optimal opplevelse Oppdatér nettleseren min nå

×